Formación

MOMO al món – Formació/Xerrada: “Infants i pantalles. Infància segrestada.”

En aquesta xerrada, explorarem els efectes de l’ús de les pantalles en la salut mental, emocional i física dels nens i nenes, així com les estratègies que els pares i educadors poden utilitzar per ajudar a equilibrar l’ús de les pantalles i promoure un estil de vida saludable per als nostres fills i filles.

A la primera part entrem en la base del perquè poden ser un perill les pantalles, també segons l’edat.

I, a la segona part, parlem més en concret de la realitat actual, de l’evolució per edats i com fer servir el control parental en cada edat.

Primera part

En l’entorn híper-digitalitzat en què vivim és pràcticament impossible evitar el contacte

dels infants amb les pantalles.

Cal protegir-los? A quina edat?

De qualsevol tipus de pantalla?

I de qualsevol contingut?

Té alguna conseqüència? 

En els nostres entorns, el tema de les pantalles, tant la televisió, com les pel•lícules, com els jocs, remou molta incertesa i inquietud. Parlem-ne!

Segona part

Després de parlar de tot allò que “ens roben” les pantalles si no les usem responsablement, aprofundirem en què passa en funció de l’edat de qui mira…

Parlarem de la mainada, de 0 a 16, però també més amunt i de nosaltres, persones adultes i madures (o no… 😉 ) que fins i tot podríem entrar responsablement en el món del control parental… marental?

Com tenir cura del que veuen, saber-ne més que la mainada i alhora respectar la seva intimitat?

XERRADA : O3 Juny de 10:00 – 12:00h

MODALITAT: presencial

ESPAI: MOMO Escola

INSCRIPCIONS: momoevents@momoespai.com

PREU SÒCIES: 25€/Xerrada – 45€ les dues

PREU NO SÒCIES: 30€/Xerrada – 55€ les dues

(descompte 50% pel segon familiar)

FACILITADOR: Marc Alcega Estivill

De petit vaig ser nen. I agraeixo l’educació i de mons pares, no tan habitual aleshores, amb una mare amb qui parlar de tot i un pare que als ‘70 em canviava els bolquers. De gran, però no tant, vaig fer-me Enginyer Industrial… a l’acabar la carrera ja ho advertia el lema de la uni: “En tot i per tot”…

Vaig anar a fer d’enginyer a diferents estudis d’enginyeria i de rodamón en companyia (3 anys a Anglaterra, mig a l’Índia, un a Suïssa, 3 a França) fins que al quedar-nos embarassats vam decidir deixar de rodar el món i tornar al Born amb la Laura, de qui he après i segueixo aprenent molt. Amb ella i els nostres tresors (el Marçal, l’Emma i la Mel), una font d’aprenentatge inesgotable.

Amb el primer, i amb la influència de la nostra amiga Paula, el 2005 vam endinsar-nos en el món del part a casa i l’educació lliure participant d’un primer projecte de criança, la Magarrufa. Darrera un altre, el Submarí Lila, i un altre, l’actual El Gínjol, combinats amb l’educació a casa i amb la feina de la XELL on estic vinculat des del 2006, amb tasques de gestió de l’entitat i formació i difusió en l’àmbit de l’educació lliure, cura de grups (d’adults) , suport legal per arrencar projectes… I molt agraït a la XELL, on he gaudit del privilegi de créixer amb els qui em van acollir al Grup de Treball com el Jordi, el Dani, les Vaiana, el Pere… els que hi han passat com la Itziar, la Doa, l’Anna… i els que el van enriquint, amb qui compartim aquesta plana! Des del 2005 dedicat a la criança i l’educació lliure, a casa, als projectes i a la XELL!

Leave a Reply