Formación

Hipersexualització de les nenes i dels nens

Reflexió

Escrit per Rosa Ramell, acompanyant de primària a MOMO

L’acompanyament de la sexualitat i els afectes també té a veure amb aquest tema, la hipersexualització. Però a què ens estem referint amb aquest terme?
Vivim en una societat hipersexualitzada, on ens venen roba, gelats, cotxes…a través de l’exaltació del sexe. Això ho podem veure en qualsevol moment del dia: als anuncis, a les cançons, les xarxes socials, la televisió, revistes…
Així doncs, quan ens referim a la hipersexualització dels infants estem parlant d’això mateix: nenes i nens, preadolescents, immersos/es en aquest entorn que normalitza aquests patrons. Nenes i nens als quals se’ls exalten els valors sexuals per sobre de qualsevol altre qualitat.
La infància representada per nens/es com una mena d’adults sexuals en miniatura, que reprodueixen accions, balls, vocabulari…propis d’adults i als quals no estan preparats ni físicament ni emocional i que a més a més perpetuen estereòtips de gènere, ideals de bellesa i una manera determinada de relacionar-nos.

Tot això em dóna molt en què pensar…

Anna Plans Colomé ha escrit un llibre molt interessant sobre aquest tema: “Respecta la meva sexualitat”. Lectura recomanada!

Us deixem un enllaç a una història publicada a l’instagram on parla una mica de tot això.

Ens sembla molt interessant i molt clarificadora.

Vosaltres que penseu d’aquest tema?

Leave a Reply