ESPAI LLEURE

A MOMO donem importància a la nostra manera de veure l’educació i la vida, i per això volem donar la màxima continuïtat possible a la nostra metodologia en totes les àrees del nostre projecte, com ara el lleure.

L’educació en el lleure designa un conjunt d’iniciatives, moviments i experiències que es porten a terme en el temps lliure d’infants i joves amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar. D’aquesta manera, la nostra idea consisteix a acollir les necessitats que quedin al marge de l’horari lectiu, així com crear d’espais de reflexió, cura i diversió. 

Jugar per a un nen i una nena és la possibilitat de retallar un trosset de món i manipular-lo per a entendre-ho ”

Francesco Tonucci

ACOLLIMENT DE TARDA

Espai de joc lliure i acolliment per facilitar la conciliació familiar durant les tardes (15:00-17:00 h).

EXTRAESCOLARS

Triem activitats fora de l’horari que cobreixen diferents necessitats d’infants i famílies, sempre des d’un acompanyament similar al de MOMO.

CASAL D’ESTIU

“Summer in MOMO” és el nostre casal d’estiu des de fa cinc anys. En ell volem continuar oferint un acompanyament respectuós mentre gaudim de les diferents activitats i excursions durant el mes de juliol.

COLÒNIES

Proposta per generar altres vinculacions i experiències entre els diferents grups en un entorn rural on, seguint amb la mirada de MOMO, conviurem, crearem i ens divertirem totes i tots.

TREBALL COCREATIU

Escoltem de manera activa les diferents necessitats i desitjos del grup, i treballem de manera conjunta per tal de trobar la manera de donar-los espai a MOMO.     

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Els conflictes són els millors mestres a fi d’integrar diferents eines que ajudin a trobar-nos des de l’empatia. La comunicació no violenta és un dels nostres pilars.

INTERACCIÓ CONSCIENT DE LA PERSONA ACOMPANYANT

Acompanyament respectuós i amorós que promou l’autonomia. Criteris d’intervenció individualitzats a fi de donar suport a les particularitats de cada nena i nen.

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Acompanyament des de la presència i l’escolta activa per identificar les emocions i donar-hi espai de manera segura.

EL DIA A DIA

Acollim les vivències del nostre dia a dia i els interessos que sorgeixen per part de les mateixes criatures i els transformem en aprenentatges significatius i profunds.