ESPAI CUINA

A MOMO oferim servei de cuina amb elaboració pròpia. Els menús diaris que es preparen es basen en la dieta mediterrània i el plat de Harvard, amb l’objectiu d’oferir els productes de qualitat, frescos de temporada, de proximitat i ecològics que garanteixin l’equilibri en els seus nutrients.

Tots els menús són dissenyats per una dietista i experta en alimentació natural del mateix centre, a fi d’oferir una dieta que permeti a les criatures poder desenvolupar-se en les millors condicions. La infància és una època de ple creixement i és primordial oferir una dieta equilibrada i variada per assentar les bases de la salut i el benestar: “Som allò que mengem”.

Els infants amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries compten amb una dieta personalitzada, consensuada amb la família i l’equip d’especialistes. 

La cuina està oberta als infants: escoltem les seves propostes, fem enquestes dels seus plats preferits i, dintre del marc de la nostra visió de l’alimentació saludable, consensuem els menús dels dies especials.

Al nostre hort conreem verdures, hortalisses i herbes aromàtiques. Els dies que necessitem cuinar amb aquests productes els demanem als infants i de la mà dels acompanyants ens arriben a cuina a punt per afegir a les elaboracions. 

L’equip de cuina treballa mà a mà amb l’equip pedagògic: preparem tallers i propostes conjuntament per treballar les àrees instrumentals (matemàtiques i lectoescriptura), sensorials i artístiques.

Els i les exalumnes o alumnes de Cicle Superior poden participar en el nostre programa de pràctiques.

Periòdicament, s’organitzen tallers de cuina pràctics, degustacions i càpsules d’informació nutricional per tal d’apropar les bases d’una alimentació saludable a les criatures.

Considerem el menjador com un espai educatiu que permet conèixer i treballar amb profunditat tot allò que té lloc durant els àpats, com ara l’autoregulació i els hàbits alimentaris. 

No es tracta només d’omplir la panxa, sinó de continuar aprenent i experimentant de forma conscient, bo i sabent que tot allò que mengem participa en la nostra nutrició i, per tant, en la nostra manera de ser. 

Els dinars són un moment molt cuidat. Es duen a termen asseguts i assegudes en un ambient relaxat, acollidor i agradable que fomenta la tranquil·litat i el plaer. Les persones adultes que acompanyen el dinar són els seus referents habituals. No disposem de servei de monitors. 

Des dels cicles d’Infantil, es treballen diferents aspectes de la vida pràctica i l’autonomia personal, com ara posar la cadira, desparar taula o recollir els estris del dinar. Als cicles de Primària, a més, es treballa parar taula i netejar els seus estris i l’espai. 

S’acompanya de molt a prop la decisió de la quantitat de menjar que es volen servir, bo i oferint la degustació de totes les preparacions i en quantitat suficient.

La nostra dietista també acompanya els dinars tot alternant cicles i de mica en mica es van consolidant aspectes relacionats amb l’alimentació i la nutrició.